Odbacili optužbe
93

Nizozemci izmijenili tekst o Zrinjskom, Mostarcima bio sporan dio oko logora na stadionu

S. G.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
AZ Alkmaar će biti prvi protivnik Zrinjskog u grupnoj fazi Konferencijske lige, a uoči ovog meča nizozemski klub je na svojoj stranici analizirao historijat Plemića.
U opširnom tekstu objavljenom na službenoj web stranici tima iz Alkmaara predstavljen je Zrinjski i komplikovana historija kroz koju je ovaj klub prošao.

Javnosti je posebno bio zanimljiv dio teksta u kojem su Nizozemci pisali o stadionu Pod Bijelim brijegom kao mjestu koje je za vrijeme rata služilo kao logor za bošnjačko i srpsko stanovništvo u Mostaru.

Osim toga, u pomenutom tekstu su Zrinjski dovodili u kontekst "ustaškog kluba", zbog čega je uslijedila reakcija iz redova Plemića.

AZ Alkmaar je tako na molbu Zrinjskog izmijenio dio teksta koji je za Mostarce bio sporan.

"Ovaj članak je izmijenjen nakon konsultacija sa Zrinjskim. AZ se izvinjava zbog netačnih informacija koje su prethodno ovdje uključene", navode Nizozemci.

Podsjetimo, sličan su tekst prošlog mjeseca objavili i novinari italijanske Gazzete dello Sport koji su Zrinjski oslovili ustaškim klubom, što su Plemići odlučno odbacili.

Susret između Zrinjskog i AZ Alkmaara igra se sutra sa početkom u 18:45 sati, a tekstualni prijenos ovog meča moći ćete pratiti na portalu Klix.ba.

Utakmicu će suditi arbitar iz Škotske Don Robertson, a pomagat će mu zemljaci David Roome i Ross Macleod.

Ulogu četvrtog sudije imat će Grant Irvine koji također dolazi iz ove zemlje.