Jose Mourinho
0

"Niti jedna moja ekipa nije bila uspješna kao Real"

Totalsport
Jose Mourinho
Jose Mourinho
Trener Real Madrida Jose Mourinho dao je veliki intervju portugalskoj informativnoj agenciji Lusa u kojem je ponovno izrazito biranim riječima govorio o svojim nogometašima.

Rekao je da je prošla sezona, prva na klupi "kraljevskog kluba", njegova najbolja trenerska sezona u karijeri, te da se nada kako će ova, tek započeta, biti još bolja.

"Tačno je da prošle sezone prvi put u karijeri nisam uspio osvojiti nacionalni naslov u debitantskoj sezoni. Pa ipak, niti jedna ekipa koju sam vodio ranije nikad nije osvojila toliko bodova, zabila toliko golova niti skupila toliko pobjeda. Jednom riječju, bilo je to moje najbolje prvenstvo koje sam ikad imao. Mislim da je usitinu bilo vrlo, vrlo, vrlo dobro", rekao je Mourinho ne propustivši priliku opet stati na žulj Barceloni, od koje je ispao u Ligi prvaka.

"Osvojili smo Kup kralja, zauzeli drugo mjesto u Primeri, te u Ligi prvaka došli do polufinala. Dalje od toga nismo mogli jer nam nisu dali", rekao je Mourinho.

Također je Portugalac pojasnio zašto je Real tokom ljetnoga prrelaznog roka uložio samo 59 miliona eura u pojačanja.

"Možda se čini kontradiktorno jer Real je potrošio malo a može potrošiti puno, dok drugi troše puno a trebali bi štedjeti. No, nismo trošili zato jer za to nije bilo razloga. Izbor igrača u prošloj sezoni pokazao se dobrim. Radikalne promjene jednostavno nisu bile potrebne", izjavio je Mourinho.

Jedino čega se Portugalac na klupi Reala pribojava jesu povrede, i to stoga što u kadru ima, ne računajući golmane, samo 21 igrača.