Previsoka cijena za TV kuće
0

Ništa od prijenosa utakmice iz Albanije

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Navijači reprezentacije BiH u našoj zemlji po svemu sudeći neće u direktnom prijenosu vidjeti utakmicu koju izabranici Safeta Sušića igraju 8. oktobra u Tirani protiv Albanije.

Kako je za portal SCsport.ba potvrdio Slaviša Vukičević, zastupnik marketinške agencije SGM koja je otkupila prava za ovu utakmicu, BHT 1 je ponudila 30.000 eura, što su u SGM-u odbili.

"Zvali su me iz BHT 1 i nudili 30.000 eura, što je premalo. Zvao sam svoje poslodavce, prenio im ponudu, ali oni su to odbili. TV 1 je nudila još manje novca. Već su spustili cijenu i nemam argumenata da ih ponovo zovem. Da imam bilo kakav argument zvao bih ih ponovo. Učinio bih sve, ali zaista su šanse male, skoro nikakve. Razočarani su što je naš Savez odbio ponudu od 3,6 miliona eura za TV prava za utakmicu BiH – Francuska", kazao je Vukičević, kojeg bh. sportska javnost pamti kao člana šampionske generacije FK Sarajevo u sezoni 1984/85.

Portal navodi kako prijenosa neće biti ni na BH Radiju 1, koji nije spreman izdvojiti 3.000 eura da bi bh. građani barem slušali prijenos iz Albanije.

Urednik sportskog programa BHT 1, Belmin Karamehmedović, za Sarajevo-x.com je istakao kako SGM traži 150.000 eura plus PDV, što je, po njemu, užasno skupo.

"Pa to je oko trećine novca koji smo izdvojili za sve utakmice Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Smatram da ta utakmica, s obzirom na rejting reprezentacije Albanije, vrijedi maksimalno 20.000-25.000 eura. Ova cijena koju su oni ponudili je suluda i mislim da to niko iz BiH nije u stanju platiti", kaže Karamehmedović.

Prema njegovim riječima, razlog ovako visoke ponude je što je SGM, kako je rekao, vjerovatno "nova" na našem tržištu, te nisu upućeni u kretanja cijena, ali i mogućnosti medijskih kuća u BiH.