Neuspjeh u Evropi
430

Ništa od ostavke Varešanovića: Ja sam prvi razočaran, Torpedo nije naivan tim

D. P.
Mirza Varešanović (Foto: Klix.ba)
Mirza Varešanović (Foto: Klix.ba)
Trener Sarajeva Mirza Varešanović nije bio zadovoljan nakon ispadanja Bordo tima iz Evrope od Torpeda Kutaisija, no od ostavke, makar za sada, nema ništa, iako su Bordo navijači nakon utakmice to prizivali s tribina Koševa.

Sarajevo je primilo gol u 91. minuti kojim je meč otišao u produžetke, a kasnije i na penale, a ta "lutrija" jedanaesteraca išla je u korist Torpeda koji je prošao dalje konačnim rezultatom 4:2.

Nakon meča, trener Bordo tima Mirza Varešanović obratio se medijima na press konferenciji i tu poručio kako je zahvalan navijačima zbog pordrške.

"Hvala divnoj publici na velikoj podršci. Nažalost, nismo uspjeli da se plasiramo dalje. U drugom poluvremenu nismo uspjeli da dođemo do igre koja nas je krasila na pripremama. Da li je to pristisak ili strah, stvarno ne znam", rekao je Varešanović na početku obraćanja.

Varešanović je objasnio izmjene pošto su izašli neki od ključnih igrača koji bi mogli biti dobri u izvođenju jedanaesteraca. Ističe da su Vrančić i Jelić Balta tražili izmjene.

"Balta i Vrančić više nisu mogli i tražili su izmjene. Bili smo bolji u produžecima, a penali su lutrija. Nažalost, nismo imali sreće", dodao je trener Bordo tima.

Istakao je i kako je on prvi razočaran te da Torpedo nije naivna ekipa.

"Ja sam prvi razočaran. Svi smo očekivali i vjerovali da imamo snage, znanja i kvaliteta. Torpedo nije naivan i u takmičarskom ritmu su, dok je nama ovo druga utakmica. Neću da se vadim na sportsku sreću, ali stvarno nismo imali sreće. Što se tiče voljnog momenta, nemam šta igračima da zamjerim", ističe Varešanović.

Trener Bordo tima ističe da preuzima odgovornost za poraz, ali nije podnio ostavku, kako su navijači skandirali nakon utakmice.

"Nismo mi čuvali vodstvo i nismo dogovorili da se branimo. Protivnik je preuzeo sredinu terena i bili smo prinuđeni da se pomjeramo. Cijeli život sam tu, ali ne pamtim da je ovakva posjeta bila u prvom pretkolu. Ja sam odgovoran, sve na sebe preuzimam", dodao je za kraj.