Adriano Galliani
0

"Ništa od Kake i Essiena, sumnjam i u dolazak Balotellija"

Totalsport
"Nažalost, Kaka se neće vratiti u Milan. Razlozi su finansijske prirode", priznao je potpredsjednik "rossonera" Adriano Galliani poraz u pokušaju vraćanja brazilskog nogometaša koji je s aktuelnim talijanskim prvacima proglašen i najboljim na svijetu.

Dogodilo se to 2007. godine nakon sezone u kojoj je Brazilac, danas član madridskog Reala, igrački blistao. Aktuelni status napadački orijentiranog veznjaka u Realovim redovima nije bajan, no, velike zasluge za to snose povrede koje su usporile njegov igrački razvoj nakon transfera ostvarenog u ljeto 2009. godine. Situaciju su pokušali iskoristiti u Milanu, međutim, kako stvari trenutno stoje, od posla neće biti ništa.

Osvrnuo se Galliani i na ostatak igračke križaljke:

"Roma će najvjerovatnije kupiti Marca Borriella, a u glasinama o mogućim kupnjama Cristiana Ronalda i Michaela Essiena nema nikakve istine. Stiže li Mario Balotelli? Sumnjam".

Clarence Seedorf, Andrea Pirlo, Alessandro Nesta, Pippo Inzaghi i kapiten Massimo Ambrosini, Milanovi su igrači kojima ugovor ističe sljedećeg mjeseca.

"Od utorka kreću pregovori s njima. Što se Kevin-Princea Boatenga tiče, nadam se da ćemo ga uspjeti otkupiti od Genoe", zaključio je Galliani.