Ivan Bogdanov se izvinio
0

"Nismo željeli uništavati Italiju, bijesni smo na Stojkovića"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ivan Bogdanov, 28-godišnji kolovođa huliganske rulje iz Srbije na đenovskom stadionu Luigi Ferraris, izvinio se Italijanima za svoja i nedjela svojih kolega.

Preko svog advokata robusni huligan novinarima je poručio da nije imao namjeru svojim postupcima vrijeđati italijansku državu niti ugroziti sigurnost domaćeg gledateljstva, već da je protestirao protiv Srbijanskoga nogometnog saveza.

"Želim se izviniti Italijanima. Nismo željeli uništavati njihovu državu. Jako volim tu zemlju. Nije moja, ali je predivna", poručio je Bogdanov iz zatvora istaknuvši:

"Ovo je samo bio protest protiv FSS-a i Vladimira Stojkovića. Bijesni smo na golmana reprezentacije jer je izdao Crvenu zvezdu."

Srbijanski su huligani, njijh oko dvije hiljade, prekinuli kvalifikacijski dvoboj za Euro 2012. između reprezentacija Italije i Srbije nakon šest minuta igre. U teren su bacili na desetke gorućih baklji i petardi, a dotični Bogdanov je sve vrijeme sjedio na vrhu ograde režući nožem zaštitnu mrežu.

Prethodno je grupa navijača u diverziji na autobus sa srbijanskim nogometašima napala Stojkovića. Jedan od razbojnika bacio mu je u lice zapaljenu petardu.