Felipe Melo
0

"Nisam zaslužio 'Zlatnu kantu'"

Totalsport
Brazilski veznjak Juventusa Felipe Melo (26) razočaran je ''osvajanjem'' nagrade po imenu “Zlatna kanta” za 2009. godinu, koja se dodjeljuje najlošijem nogometašu sezone u Seriji A...

Od deset kandidata koja je nominirala talijanska radio postaja RAI 2, Melo je dobio 4.289 glasova, od njih ukupno 18.752, što iznosi 22.87%.

  • Zabrinuo bih se kada bi znao da ta anketa ima ikakvu vjerodostojnost, ali budući da nema, onda me i baš ''ne dira''. Radi se o radijskom šou programu u kojem se nogomet prikazuje na humoristički način. Osim toga, tu ''nagradu'' su u prošlosti primali igrači koji su istovremeno bili i u konkurenciji za najbolje na svijetu – objašnjava svoj pogled na ovaj slučaj Melo, kojeg je torinski klub Fiorentini prošlog ljeta platio 25 milijuna eura.

  • Možda je upravo u tome i problem. Moderatori ankete su iz Firence, a navijači Fiorentine teško su provarili moj odlazak u konkurentsku momčad – dodao je Melo.

Ipak, nije da ga uopće ne smeta ''Zlatna kanta'' uz njegovo ime.

  • Razočaran sam samo zbog toga što brazilski novinari ovakve vijesti uzimaju za ozbiljno, a ja vjerujem da je ovo zapravo moja najbolja godina u karijeri.