Jose Mourinho
0

"Nisam sretan u Italiji, ali ne idem u Real"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Trener nogometaša Intera Jose Mourinho otvorio je dušu nakon svog drugog trijumfa u Seriji A potvrdivši stav klupskog čelništva da će o nastavku saradnje s predsjednikom Massimom Morattijem razgovarati nakon finala Lige prvaka.

"Bilo je trenutaka tokom sezone kada sam shvatao da ovo nije moj dom, da Italija nije zemlja koja me usrećuje pri radu", rekao je Mourinho na press konferenciji. "S druge strane, mogu reći da stotinu posto nije istina da sam s jednom nogom i polovicom druge u Real Madridu. Naprotiv, nisam ni blizu preuzimanja madridskog kluba."

"Odluku o svojoj budućnosti donijet ću za desetak dana, nakon razgovora s ljudima iz kluba. U ovom trenutku o tome ne želim misliti. Pred nama je velika sedmica, subotnje finale Lige prvaka. Nakon toga uzet ću dva - tri dana odmora i posve se isključiti. Onda ću odlučiti", najavio je Mourinho.

U tom je duhu i izjava predsjednika kluba Massima Morattija.

"Naravno da želimo zadržati trenera koji ima još važeći višegodišnji ugovor. Ja mu zahvaljujem za sve što je učinio za nas. Dao je srce i dušu da nam omogući trostruku krunu. On nije tip čovjeka koji raspravlja o svojoj budućnosti tokom trajanja sezone. Razgovarat ćemo, dakle, kad ona završi. Poštujem ga i kakvu god odluku donio, suočit ćemo se s njom nakon finala Lige prvaka."