Arjen Robben
0

"Nisam niti blizu Messiju"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaš Bayerna Arjen Robben prerastao je u najboljeg igrača Bayerna i Bundeslige uopće. U Bayernovoj golijadi protiv Hannovera (7-0) u subotu zabio je hat-trick.

Prvi od tri njegova gola, za 2-0 vodstvo Bavaraca, bio je novo Nizozemčevo remek-djelo, lob iz punog trka vrlo sličan golu koji je Leo Messi na Nou Campu zabio Arsenalu u četvrtfinalu Lige prvaka.

Dok je bio u Real Madridu, Nizozemac je odbijao bilo kakve usporedbe s Argentincem, isto je učinio i ovom prilikom na inzistiranje njemačkih novinara:

"Naravno da je Messi daleko bolji igrač od mene. Ja se samo mogu truditi i dalje poboljšavati vlastitu igru. Ima drugih velikih igrača današnjice poput Cristiana Ronalda ili Didiera Drogbe, ali Messi je na tronu sam. On je klasa za sebe", rekao je 26-godišnji Nizozemac.

Četiri dana prije gostovanja Lyona na Allianz Areni u prvom dvoboju polufinala Lige prvaka Bayern je uspio ostvariti najuvjerljiviju pobjedu sezone i najuvjerljiviju pobjedu otkad ekipa najtrofejnijega njemačkog kluba igra na novoizgrađenom stadionu. Ovo je bila 84. Bayernova utakmica na Allianz Areni.