Lionel Messi
0

"Nisam ja najbolji na svijetu, već Barca"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Barcelonin argentinski as Lionel Messi najveći je favorit za osvajanje FIFA-ine nagrade za najboljeg nogometaša svijeta u ovoj godini.

FIFA-ina gala večer u ponedjeljak navečer u Zürichu vjerojatno će Messiju donijeti novo veliko priznanje, nakon što je nedavno već primio Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg svjetskog nogometaša ove godine u prestižnom izboru France Footballa.

Prošle godine je oba trofeja ponio Portugalac Cristiano Ronaldo, a ove godine je stigao red i na Messija, koji je vodio svoj klub Barcelonu do čak šest različitih trofeja! Barça je osvojila Ligu prvaka, špansko prvenstvo i Kup kralja, španski i europski Superkup, a proteklog vikenda i Svjetsko prvenstvo klubova!

"Ne osjećam se kao kralj svijeta, niti kao najbolji nogometaš na planeti. Ne vjerujem u te stvari. Ista sam osoba kao što sam i uvijek bio, ne osjećam se kao najbolji, najbolja je Barcelona", izjavio je 22-godišnji as za španski list el Periodico.

"Moja su razmišljanja vezana jedino uz tim i uz naša postignuća. Kada se sjetim što smo sve osvojili, zadovoljstvo je još veće. Kasnije je, naravno, lijepo okititi se i individualnim nagradama. Bila je ovo historijska godina i za Barcelonu i za mene, ali, samo zahvaljujući radu svih članova mog kluba", dodao je Messi.