Jose Mourinho
0

"Nisam imao kontakt niti s jednim klubom"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Jose Mourinho je već nekoliko godina nogometni trener koji izaziva daleko najviše interesa i pažnje. Kako medija, tako i klubova koji ga žele dovesti pod svoje okrilje...

"Čast" da trenutno Portugalac radi kod njih ima milanski Inter, a Mourinho ove sezone sije uspjeh gdje god dođe. Njegova momčad je osvojila talijanski Kup, a ima prilike za još dva trofeja.

Kolo prije kraja Inter ima prednost od dva boda na vrhu ljestvice Serije A ispred Rome, dok će igrati i finalnu utakmicu Lige prvaka u Madridu 22. svibnja protiv minhenskog Bayerna. Kada je u pitanju prvenstvo Mourinho mora s uspjehom odraditi još posao na gostovanju u Toskani, kod Siene.

No, tokom sezone se Mourinha često dovodilo u kontekst s prelaskom u neki drugi klub nadolazećeg ljeta. Spominjao se madridski Real, ali i neki klubovi u engleskom Premiershipu. Portugalac je na sve to odgovorio:

"Tokom svih ovih posljednjih mjeseci nisam imao kontakt niti s jednim drugim klubom. Kakav bi ja to bio trener da pregovaram tokom sezone u kojoj lovimo tri bitna naslova", rekao je Mourinho i dodao:

"Navijači našeg kluba mogu biti mirni. Zanima me ono što i njih, pobjede protiv Siene i Bayerna."