Ashley Cole se izvinio policiji
0

'Nisam bio pijan, ali sam izgubio kontrolu'

Sarajevo-x.com
Zvijezda fudbalskog kluba Chelsea, Ashley Cole, javno se izvinio zbog skandala s policijom zbog koje je u četvrtak osvanuo na naslovnim stranama svih britanskih novina.

Ashley Cole, 28-godišnji igrač Chelseaja i engleski reprezentativac izvinio se za jučerašnji napad na policajce ispred noćnog kluba Collection u Kensingtonu, te izjavio da je bio bijesan na paparazze, a ne na policiju.

Cole je prilikom napada na policajce bio očigledno pijan, a kako se nije htio smiriti, proveo je dan u pritvoru i platio kaznu za uznemiravanje službenih lica, piše Telegraph.

'Paparazzi su me maltretirali cijelu večer i dok se žalio policiji nisam htio spustiti ton na šta su me oni nekoliko puta upozorili. Nisam trebao dolaziti u sukob s policijom jer policiju izuzetno poštujem. Ovim putem želim se izviniti policajcima koje sam sinoć uvrijedio', stoji u Coleovoj izjavi za javnost.

'Popio sam par pića s društvom tu večer, ali nisam bio pijan. Jednostavno sam izgubio kontrolu nad rječnikom i počeo sam psovati policajcima i novinarima', dodao je fudbaler.

Telegraph dodaje da je Ashleyjev račun u klubu tu večer iznosio oko 1000 engleskih funti (1100 eura), a s njim su u društvu bili kapiten engleske reprezentacije John Terry i Michael Mancienne.