Nikolu Nikića koštalo kritikovanje sudije, kazne za Zvijezdu i TOŠK

Piše: N. K./Klix.ba
15.3.2019. u 16:35
7
5
Nikolu Nikića koštalo kritikovanje sudije, kazne za Zvijezdu i TOŠK
7
Nikolu Nikića koštalo kritikovanje sudije, kazne za Zvijezdu i TOŠK Nikola Nikić (Foto: R. D./Klix.ba)
Sjednica Disciplinske komisije Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovije održana je u Sarajevu, a najzvučnija odluka vezana je za kaznu Nikole Nikića, glavnog trenera Bratstva iz Gračanice.
Nikić je kažnjen zabranom vršenja funkcije naredne dvije utakmice i novčanom kaznom od 1.000 KM zbog vrijeđenja i klevetanja na utakmici 16. kola Prve lige FBiH između njegovog Bratstva i TOŠK-a.

Također, Savez je Nikića kaznio i zbog povrede propisa i društveno sportskog vladanja, kao i zbog povrede Kodeksa o ponašanju članova nogometne organizacije NS BiH.

Zbog nesportskog ponašanja na istoj utakmici s tri utakmice suspenzije kažnjen je igrač Bratstva Kosta Bajić.

Novčanom kaznom od 1.000 KM kažnjena je Zvijezda iz Gradačca i to zbog vrijeđanje i klevetanje te povrede Kodeksa o ponašanju članova nogometne organizacije NS BiH.

Na teren im se stavilo i istupanje u medijima javnog informisanja izjavama neprimjerenog, uvredljivog i klevetničkog sadržaja te iznošenja neosnovanih i neargumentvanih tvrdnji u vezi sa odlukama komisija i suđenjem na utakmici protiv Orašja.

TOŠK je zbog obmanjivanja i dovođenja u zabludu, a vezano za registraciju igrača Andreja Pavlovića kažnjen s novčanom kaznom od 1.000 KM.


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: