Iskusni napadač
162

Nikolić: Nisam još donio konačnu odluku o novom klubu, u BiH želim ostati zbog porodice

Piše: D. B.
Stevo Nikolić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Stevo Nikolić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Iskusni bh. napadač Stevo Nikolić nakon odlaska iz Željezničara još uvijek nije odlučio gdje će nastaviti karijeru. Ponuda ima, a prioritet mu je da ostane u BiH, odnosno u Sarajevu, zbog porodice.

Nikolić je 33-godišnji napadač koji je ujedno i najtrofejniji igrač Premijer lige BiH, osvojio je četiri titule prvaka naše zemlje s tri različita kluba, kao i titulu u Mađarskoj. Također, radi se o trećem najboljem strijelcu u historiji Premijer lige BiH s postignutih 87 pogodaka. Njegov posljednji klub je bio Željezničar, s kojim se sporazumno razišao krajem prošle godine.

Ponuda za nove angažmane ima, ali mu je cilj da ostane u BiH, odnosno u Sarajevu, gdje mu kćerka završava prvi razred osnovne škole.

"Trenutno sam u Beogradu, redovno treniram s kondicionim trenerom i odlično se osjećam. Zdravlje mi je savršeno i siguran sam da mogu igrati na najvišem nivou još dvije ili tri godine. To je genetika, a i rezultat zdravog načina života. Nakon raskida ugovora sa Željom, radio sam prema programu koji mi je napravio kondicioni trener Almir Seferović. Dosad sam imao nekoliko ponuda, neke iz Azije, dok su ostale došle iz BiH. Vremena je malo zbog Svjetskog prvenstva, ali mi je želja da ostanem u BiH barem dok mi kćerka ne završi prvi razred u Sarajevu", izjavio je Nikolić za portal Klix.ba.

Nikolić je počeo karijeru u Borcu iz Šamca, nastupao je za Obilić, Modriču, Otelul Galati, banjalučki Borac, Debreceni, Spartak Trnavu, Zrinjski i Željezničar. Također, bio je i član nogometne reprezentacije BiH.