Nogomet
0

Niko Kranjčar: Šutnja se malo odužila

FENA
Nakon dvije godine šutnje veznjak hrvatske nogometne reprezentacije i engleskog premierligaša Portsmoutha Niko Kranjčar je progovorio za hrvatske medije. Vidno raspoložen Niko se osvrnuo na proteklo vrijeme medijske šutnje, skorašnji nastup na europskom prvenstvu, nastavku karijere u Portsmouthu.

"Šutnja se malo odužila. Nakon Svjetskog prvenstva u Njemačkoj nije nam bilo lako, svi smo bili nesretni zbog neuspjeha. Želio sam se odmaknuti od svega. Bio sam u medijima svaki dan i želio sam napustiti hrvatsku ligu kako bih se uspio dokazati u inozemstvu," kazao je Kranjčar. Dvije godine kasnije Kranjčar je daleko zreliji i mirniji, a sasvim sigurno i bolji na travnjaku.

"Bolji za te dvije godine. Stekao sam iskustvo, a za poziciju na kojoj igram to je iznimno važno. Nadam se kako ću i dalje napredovati. Želim igrati što više i biti u prvih 11, to su moji ciljevi" dodao je. Kranjčar je naglasio kako je atmosfera u redovima hrvatske vrste sjajna i kako se svi nadaju prolazu u drugu krug natjecanja.

"Svjesni smo naše snage i kvalitete. Protiv nas nitko ne može biti favorit, no znamo da treba imati i sreće," kazao je Kranjčar i osvrnuo se na prvog suparnika u skupini, Austriju.

"Svaka je utakmica jednako važna jer nosi po tri boda. Utakmica protiv Austrije je jako bitna, ali nije presudna. Pobjedom možemo jako puno dobiti, ali u slučaju poraza nećemo izgubiti sve šanse," smatra Niko koji je devet godina živio u Beču, jer je njegov otac igrao za Rapid.

Niko se osvrnuo i na svoj odnos s ocem.

"Teško mi je bilo igrati dok mi je otac bio izbornik, pritisak je bio dvostruko veći. Morao sam igrati i za sebe i za njega kako bih dokazao da me nije zvao bez razloga. Sada kod Bilića mogu biti potpuno opušten. Nakon SP-a Zlatko i Niko Kranjčar su bili proglašeni glavnim krivcima za neuspjeh. No ja sam u utakmici protiv Australije izašao iz igre dok smo vodili 2:1. Htio sam samo naglasiti kako su me nakon SP-a nepotrebno svrstavali za glavnog krivca," kazao je Niko dodavši kako bi jednog dana ponovo želio igrati s ocem u istom klubu.

Iza Nike je sjajna sezone u redovima Portsmoutha s kojim je osvojio FA Kup. Odlične igre probudile su interes uglednih klubova za njegove usluge, no Niko Kranjčar za sada svoju budućnost vidi u redovima Pompeya.