Nogomet
28

Niko Kovač novi trener Eintrachta iz Frankfurta

Klix.ba
Niko Kovač (Foto: EPA)
Niko Kovač (Foto: EPA)
Nekadašnji reprezentativac i selektor nogometne reprezentacije Hrvatske Niko Kovač novi je trener njemačkog bundesligaša Eintrachta iz Frankfurta.

Četrdesetčetverogodišnji stručnjak je preuzeo Eintracht od sada već bivšeg trenera Armina Veha, koji je dobio otkaz u nedjelju nakon sedam utakmica bez pobjede. Kovač je potpisao ugovor do 30. juna 2017. godine, a njegov zadatak je da pokuša spasiti ekipu od ispadanja u niži rang takmičenja.

Niki će pomagati njegov brat Robert Kovač, a dvojac će debi imati u subotu, kada će Eintracht kao gost igrati protiv Borussije M'gladbach u okviru 26. kola njemačke Bundeslige. Eintracht ima 24 boda, dva manje od Darmstada, koji je prvi izvan opasne zone.

Kovač je imao bogatu karijeru tokom koje je igrao za Herthu, Bayer Leverkusen, Hamburger, Bayern i Red Bull Salzburg, a nastupao je i za reprezentaciju Hrvatske.

Nakon okončanja nogometne karijere posvetio se trenerskom poslu. Trenirao je mlade nogometaše Red Bull Salzburga, a bio je selektor mlade i A reprezentacije Hrvatske.