Nogomet
7

Niko Kovač novi selektor reprezentacije Hrvatske

Niko Kovač
Niko Kovač
Nakon loše igre na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i sinoćnjeg poraza od Škotske, Hrvatski nogometni savez (HNS) na čelu kojeg je Davor Šuker, raskinuo je ugovor s Igorom Štimcem, a za v.d. trenera izabrao Niku Kovača.

Na sjednici je izvršni odbor HNS-a raspravljao o lošim rezultatima A reprezentacije, a na prijedlog predsjednika Davora Šukera, i jednoglasno razriješio selektora A reprezentacije Igora Štimca. Niko Kovač imenovan je, opet jednoglasno, v.d. izbornikom s namjerom da bude selektor u sljedećem ciklusu kvalifikacija.

Davor Šuker izrazio je žaljenje zbog otkaza svom bivšem saigraču Igoru Štimcu koji nije službeno usmeno niti pismeno tražio razrješenje s dužnosti selektora.

"Prepuštamo ogromnu budućnost Niku Kovaču koji će nas, nadam se, odvesti na svjetsko prvenstvo", rekao je Šuker.

"Loši rezultati i igra koji nisu na nivou hrvatske nogometne reprezentacije, nisu na nivou navijača koji žele gledati pobjedničku ekipu", rekao je Šuker, ističući to kao razloge smjene Igora Štimca.

Kovač je, prema Šukerovim riječima, napravio znatan ugled kao trener u mladoj hrvatskoj reprezentaciji do 21 godinu.

Niko Kovač ostat će vršitelj dužnosti selektora dok se ne sklopi ugovor između njega i HNS-a o trajnom statusu.

Zbog nesportskog ponašanja i narušavanja ugleda reprezentacije na utakmici protiv Škotske, gdje su se sukobili, kažnjeni su novčanom kaznom od 20.000 eura igrači Dean Lovren i Igor Strinić.