Poljska haubica
56

Niko ga drugi i ne zaslužuje: Robert Lewandowski "ukrao" i logo Bundeslige

F. Z.
Foto: Screenshot/Bundesliga
Foto: Screenshot/Bundesliga
Bayernu ne ide baš najbolje ove sezone u Bundesligi, a ponos Bavarske tek je na trećem mjestu u prvenstvu sa četiri boda manje od vodeće Borussije Monchengladbach.

Upravo je Borussija ekipa s kojom je 70-ih godina prošlog stoljeća Bayern vodio veliku bitku za prevlast u najjačem rangu takmičenja. Navijači vodeće ekipe nadaju se da će se ponoviti slavni dani kluba.

S druge strane, ekipa koja je u posljednjih sedam sezona osvajala titulu prvaka u Njemačkoj i ove sezone želi osvojiti prvo mjesto, a najviše nade da ostvari taj cilj polaže u fantastičnog poljskog napadača Roberta Lewandowskog.

Poljak je ove sezone u svakoj utakmici Bundeslige u kojoj je igrao postigao pogodak. Postigao je pogodak i u svakoj utakmici Lige prvaka ove sezone. Zaista impresivna statistika, posebno ako uzmemo u obzir da smo već u novembru.

Poljak je u 11 odigranih utakmica ove sezone postigao 16 golova, dok je u Ligi prvaka na četiri susreta upisao šest pogodaka.

Zanimljiva situacija dogodila se na utakmici posljednjeg kola Bundeslige, kada je Lewandowski primio jednu loptu i neodoljivo podsjetio na siluetu igrača koja se nalazi na zvaničnom logu ovog takmičenja.