Carlo Ancelotti
0

"Nikada se više ne bih odrekao Drogbe"

Totalsport
Carlo Ancelotti (Foto: Reuters)
Carlo Ancelotti (Foto: Reuters)
Talijanski nogometni strateg Carlo Ancelotti odradit će ovu sezonu do kraja na klupi Chelseaja, a onda će, gotovo je sigurno, napustiti London nakon što je ove sezone s tom ekipom ostao bez bilo kakvog osvojenog trofeja.

Unatoč sigurnom odlasku Ancelotti je želio naglasiti jedan svoj stav i možda time utjecati na svoga nasljednika. U središtu je priče 33-godišnji napadač Didier Drogba.

U uzvratnom četvrtfinalnom ogledu Lige prvaka protiv Manchester Uniteda Ancelotti je veće povjerenje imao u Fernanda Torresa koji je u Chelsea došao tokom januara, ali još uvijek u niti jednom ogledu nije zabio pogodak. Pretpostavio ga je Drogbi koji je kasnije osjetio travnjak Old Trafforda i tada golom za 1-1 probudio malu nadu za Chelsea koja se vrlo brzo ugasila jer je na drugoj strani Park zabio za 2-1.

Nakon utakmice je Ancelotti priznao da je pogriješio, a koliko je dobar Drogba je pokazao i u subotnjem ogledu Premiershipa u kojem je Chelsea pobijedio West Bromwich u gostima 3-1. Drogba je jednom zabio i asistirao.

"Znate svi da je Drogba imao veće probleme s malarijom i mjesecima nije bio 100 posto spreman. Kalkulirao sam oko njega, no on baš uvijek dokazuje koliko je silan i bitan za našu ekipu", rekao je Ancelotti i nastavio:

"U njegovim godinama, koje su pomalo pozne, je bitno odrađivati svaki trening i držati tijelo u jakom radu. On to upravo čini i zbog toga sam uvjeren da još godinama može biti ključni igrač Chelseaja. Nekada sam, priznajem, pogriješio jer sam ga ostavljao na klupi, no ubuduće nikada ne bih to radio. Ne bih se odrekao Drogbe i nadam se da takvo što u budućnosti neće napraviti u Chelseaju."