Drama u Bundesligi
17

Nikad ranjiviji Bayern konačno bi mogao ostati bez titule, postali su redovna mušterija Gladbacha

H. H.
Detalji s utakmice između Borussije M'Gladbach i Bayerna (Foto: EPA-EFE)
Detalji s utakmice između Borussije M'Gladbach i Bayerna (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Borussije M'Gldabach pobijedili su Bayern rezultatom 3:2 u okviru 21. kola njemačke Bundeslige i nanijeli su novi udarac aktuelnom šampionu koji nikada prije u posljednjih deset godina nije izgledao ranjivije i bliže da ostane bez naslova prvaka prvi put nakon 2012. godine.

Sve je počelo vrlo loše za Bavarce kada je Umapecano u 8. minuti zaradio direktan crveni karton, što su domaći iskoristili samo pet minuta kasnije i preko Stindla su poveli 1:0.

Ipak, Choupo-Moting je golom u 35. minuti poravnao na 1:1 i vratio je nadu Bavarcima da mogu do punog plijena uprkos igraču manje.

Samo što je drugo poluvrijeme počelo u 55. minuti Hofmann je vratio prednost Borussiji koja je do kraja preko Thurama ovjerila pobjedu u 84. minuti za 3:1. Mladi Tel je u sudijskoj nadoknadi samo ublažio poraz Bayerna i postavio konačnih 3:2.

Zanimljivo, bio je ovo već četvrti takmičarski meč u kojem Bayern nije savladao tim iz Gladbacha, a i nekoliko godina unazad Borussija je znala kako izaći na kraj s Bavarcima.

Bayern ima sada samo bod više u odnosu na Union Berlin koji ima priliku da eventualnom pobjedom protiv Schalkea preuzme vrh tabele, dok im za vrat "puše" i Borussija Dortmund sa tri boda manje i susretom manje koji igra sutra protiv Herthe.

Upravo bi u narednom kolu dosta toga moglo biti jasnije kada se u derbiju prvenstva sastaju Bayern i Union Berlin.

Tabela:

Standings provided by Sofascore