Adriano Galliani
0

"Nikad ne bismo prodali povrijeđenog igrača"

Totalsport
Adriano Galliani (Foto: Reuters)
Adriano Galliani (Foto: Reuters)
Ljekarsko uputstvo da brazilski nogometaš Kaka do kraja karijere mora paziti na problem s bruhom i dalje puni naslovnice, španskih i talijanskih medija.

Real Madrid se uplašio koliko može dobiti u nastavku karijere od igrača za kojeg je Milanu platio 65 miliona eura prošlog ljeta. Tako su neki mediji naveli da je klub sa Santiago Bernabeua spreman mijenjati Kaku u Juventus, a zauzvrat su tražili drugog Brazilca Diega, te odbrambenog igrača Giorgija Chiellinija.

Posredstvom takvih vijesti javio se i Milanov dopredsjednik Adriano Galliani, koji je komentarisao takve glasine:

"Nikada nismo niti nećemo prodati povrijeđenog igrača! Zato takvo što nismo napravili ni s Kakom. Definitivno nije istina da Kaka ima hronične probleme s bruhom", rekao je Galliani.

Potom se osvrnuo na oprečnu atmosferu u klubu oko dovođenja Brazilca Amantina Mancinija. Trener Leonardo i svi ostali bili su zadovoljni tim poslom, ali ne i predsjednik kluba Silvio Berlusconi.

"Ne želim komentarisati Berlusconijevo mišljenje. Mislim da će se Mancini pokazati kao pravo pojačanje. Sjećam se kako je jednom tadašnji trener Rome Spalletti izjavio da je Mancini ponajbolji igrač kojeg je trenirao u karijeri, a njegovo mišljenje cijenim."