Održan krizni sastanak
64

Nijemci za debakl na Svjetskom prvenstvu krive supruge nogometaša i prazničnu atmosferu

D. P.
Izabranice Brandta i Kehrera na tribinama (Foto: Shutterstock)
Izabranice Brandta i Kehrera na tribinama (Foto: Shutterstock)
Čelnici Nogometnog saveza Njemačke održali su krizni sastanak kako bi ustanovili razloge debakla na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a krivica je pala na supruge nogometaša.

Kako prenosi ugledni Bild, nakon dvosatnog kriznog sastanka predsjednik Nogometnog saveza Njemačke Benrd Neuendorf i potpredsjednik Hans-Joachim Watzke dugo su razmatrali opcije nakon Mundijala i razloge debakla u Kataru.

Čelnici su, prema pisanju Bilda, došli do zaključka da je krivac "osjećaj odmora" i atmosfera koju su napravili nogometaši zajedno sa svojim suprugama u osamljenom katarskom pustinjskom hotelu.

Supruge nogometaša objavljivale su selfieje na društvenim mrežama iz bazena, dok su nogometaši zabavljali djecu te nisu bili posvećeni fokusiranju na teren.

Nakon remija protiv Španije, nogometaši su pozvali svoje supruge i djevojke da s njima odsjednu u hotelskom odmaralištu, iako je slijedio vrlo važan duel protiv Kostarike.

Nogometni savez Njemačke nije im pravio problem, već je dozvolio da supruge ostanu s igračima dvije noći. Upravo ova odluka dovela je do sukoba mišljenja unutar Nogometnog saveza Njemačke, pošto su jedni druge počeli kriviti za ovaj potez.

Jedan od onih koji je bio ogorčen ovakvom odlukom je selektor Hansi Flick. Za bivšeg trenera Bayerna neprihvatljivo je da supruge nogometaša borave zajedno s igračima tokom ovako bitnog turnira, ali se njegov prijedlog nije poslušao.

Najzanimljivije od svega je to što je reprezentacija Njemačke odsjela u najudaljenijem smještaju od svih selekcija u Kataru. Riječ je o Zulal Wellness Resortu na samom sjeveru Katara, gdje su Nijemci bili potpuno izolovani i radili su šta su željeli.

Podsjetimo, Njemačka je ispala u grupi zajedno s Kostarikom, Japanom i Španijom. Sve selekcije iz ove grupe već su se oprostile od Svjetskog prvenstva.