Nogomet
0

Nijemci brane Ballacka

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometni savez Njemačke (DFB) stao je u odbranu doktora reprezentacije Njemačke koji je odlučio da Michael Ballack odmah ode na operaciju gležnja, uprkos činjenici da se njegov Chelsea borio za naslov prvaka Europe i još dvije titule.

Michael Ballack povrijeđen je u duelu s Newcastleovim igračem Titusom Brambleom.

"Naš je doktor rekao da je operacija hitna i neizbježna", rekao je glasnogovornik Saveza Harald Stenger.

Britanski su mediji, naime, oštro kritizirali odluku da Ballack ide na operaciju na samom kraju sezone dok se njegov klub bori za tri trofeja (sada već samo dva).

"Bilo kakav trening ili igranje moglo bi samo dodatno pogoršati situaciju i ozbiljno ugroziti Ballackovu karijeru", dodao je Stenger.

U britanskim medijima javile su se sugestije da je Ballack odlučio otići na operaciju bez konsultacija s vodstvom Chelsea, no Stenger tvrdi da je doktor reprezentacije Njemačke Hans-Wilhelm Mueller-Wohlfahrt telefonski razgovarao s liječničkim timom Chelsea i objasnio im zašto je operacija potrebna odmah.

Ballack se ozlijedio na utakmici s Newcastleom 22. travnja. Nakon četiri dana bez poboljšanja, otišao je u Muenchen kod doktora reprezentacije, koji je bio i klupski doktor Bayerna iz Muenchena u kojem je Ballack ranije igrao.

U međuvremenu, Ballack je odbacio sugestije britanskih medija da je reprezentativni doktor želio operaciju odmah kako bi Ballack bio spreman za junske kvalifikacijske utakmice Njemačke za Euro 2008.

"To je apsolutna budalaština i smiješno je. Nijedan nogometaš na svijetu ne bi riskirao finale FA Kupa s Manchester Unitedom i polufinale Lige prvaka protiv Liverpoola zbog kvalifikacijske utakmice sa San Marinom. Nisam išao na operaciju iz zabave", rekao je Ballack.