Joško Skoblar
0

'Nije nemoguće da Bosna ode u Južnu Afriku!'

Sarajevo-x.com
Foto:Cropix
Foto:Cropix
Nije nemoguće da “iscjelitelj” odvede Bosnu u Južnu Afriku! Tako rezonira Joško Skoblar, 'ikona' Olympiquea iz Marseillea i jedan od najvećih evropskih igrača uopće. Iscjeliteljem je, naravno, nazvao Ćiru Blaževića, jer su ga tako prozvali francuski i engleski mediji, piše Jutarnji list.
  • Možemo mi govoriti šta hoćemo, Ćiro je napravio dobar posao. I na hrvatskim televizijama Ćiro i Bosna su udarne vijesti, hrvatska nogometna reprezentacija je čak i na državnoj televiziji u drugom planu, izjavio je Skoblar za Jutarnji list i odgovorio na pitanje - da li je utakmica BiH-Portugal najintrigantnija u dodatnim kvalifikacijama:

  • Bila bi najintrigantnija da smo mi u poziciji Bosne. Dobro, bilo bi im lakše da su dobili Grčku, ali, ne znam koliko vrijedi Portugal bez Cristiana Ronalda! Imaju dobru momčad, igrači su im na visokoj cijeni u ligama petice, ali, to je vrlo neizvjestan meč. Ne znam je li se Bosna oporavila od “petice”, koju je progutala od Španije, može li ih “iscjelitelj” vratiti među žive. Ako su preboljeli taj poraz, ako ih krene, a imaju dobrih igrača, u bosanskoj reprezentaciji je rezerva čak i Miralem Pjanić, dokazani igrač Lyona, kojega Ćiro drži na klupi, “mogu čuda da se dese”. I Pjanić kao rezerva je znak da Bosna ima potencijal i u Lisabonu se može očekivati - nula!