Alessandro Del Piero
0

"Nije nam cilj naslov u Seriji A, već plasman u Ligu prvaka"

Totalsport
Alessandro Del Piero (Foto: AP)
Alessandro Del Piero (Foto: AP)
U toku su pregovori koji bi trebali rezultirati produženjem saradnje torinskog Juventusa i najboljeg klupskog strijelca svih vremena, ikone "stare dame" Alessandra Del Piera (36).

Talijanski mediji već su pisali o tome da bi, želi li i dalje igrati za klub u kojem je od 1993. godine, Del Piero trebao prihvatiti smanjena primanja, međutim, samom nogometašu neke su stvari važnije od novca. Barem tako tvrdi kada priča o klupskim uspjesima.

"Nije da bih kraj karijere prolongirao samo zato da i dalje igram. Želim igrati jer osjećam da to i dalje mogu činiti na potrebnom nivou", kaže član trenutno četvrtoplasirane ekipe talijanske Serije A.

Ipak, visoko mjesto na tabeli i šest bodova zaostatka za vodećim Milanom nakon dvanaest odigranih kola ne trebaju previše uzbuđivati navijače koji su željni naslova prvaka. Cilj tima je, tvrdi Del Piero, drugačiji:

"Želimo dobro igrati kako bismo izbrisali sjećanje na lošu prošlu sezonu. Cilj je plasman u Ligu prvaka, a prije njega i to da iz svake utakmice možemo izaći uzdignutih glava kako bismo bili ponosni na nas same i kako bi se jednako tako mogli osjećati naši navijači."