Karl-Heinz Rummenigge
0

"Nije mi problem izgovoriti riječ 'kriza'"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Bayernov predsjednik Karl-Heinz Rummenigge otvoreno priznaje da je njegov tim u velikim problemima, ali za sve ovosezonske neuspjehe krivi igrače, a ne trenera Louisa van Gaala.

Aktuelni prvaci Njemačke su u prvih sedam kola prikupili samo osam bodova, pa za vodećim Mainzom zaostaju 13 bodova! Rummenigge ne skriva ni u javnom istupu da je ekipa zapala u duboku krizu, ali odbija i pomisliti, a kamoli reći da je bilo šta kriv trener Louis van Gaal, s kojim je njemački nogometni gigant krajem prolog mjeseca produžio ugovor za još godinu dana, odnosno do ljeta 2012. godine...

"Zabrinuti smo, kako ne, pa ne možemo se dopustiti poziciju u kojoj se trenutno nalazimo. U velikoj smo nevolji i moramo se brže-bolje iz toga izvući. Očekujem da već u u sljedećoj utakmici protiv Hannovera našim navijačima nadoknadimo ono što smo im uskratili u zadnje tri-četiri utakmice, jer to nije niti nalikovalo na Bayern", oštar je Rummenigge.

No, čelnik najvećeg njemačkog kluba tvrdi da posao nizozemskog trenera Louisa van Gaala nije ni najmanje ugrožen.

"Potpuno smo uvjereni u njegov kvalitet i maksimalno podržavamo njegovu trenersku filozifiju. Nažalost, on s klupe ne može zabiti ili odbraniti gol. Jednoglasno smo dogovorili produženje njegovog ugovora, a poraz od Borussije u Dortmundu (2-0, op.a.) u zadnjem kolu nije promijenio naše mišljenje. No, jasno je da s trenutnom situacijom ne možemo biti zadovoljni. Znate, ja nemam nikakvih problema izgovoriti riječ 'kriza'", izjavio je Rummenigge za Sportinglife.com.

Na kraju, veli da još uvijek ne gubi vjeru da Bayern može odbraniti naslov prvaka Njemačke.

"Znam da zaostajemo 13 bodova za vodećim na tabeli i da je ovo historijski loša situacija, ali nisam spreman odreći se naših ciljeva nakon sedam kola u prvenstvu. Bayern sada mora pokazati da je spreman popraviti ovaj iznimno loš početak", zaključio je Rummenigge.