Suspendovao reprezentaciju
0

Nigerijski predsjednik odluku promijenio zbog Facebooka

Totalsport
Nigerijski predsjednik Goodluck Jonathan objavio je u utorak kako je svoju odluku o suspenziji nogometne reprezentacije ukinuo nakon što je dobio stotine poruka na svojem profilu na Facebooku.

Podsjetimo, nakon što su nigerijski nogometaši ispali već poslije prvog kruga na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, predsjednik države ih je odlučio suspendirati, zabranivši im sudjelovanje u međunarodnim takmičenjima do 2012. godine.

To je, jasno, izazvalo reakciju Međunarodne nogometne federacije (FIFA) koja je dala nigerijskim vlastima rok od 48 sati da povuku odluku. U suprotnome bi nigerijskoj reprezentaciji uslijedile sankcije. Jonathan je u ponedjeljak napokon povukao svoju nerazumnu odluku, ali tvrdi da razlog tome nije bio ultimatum FIFA-e, već uvjeravanja nigerijskih ljudi.

"Suleimanu Musi, Nwanzeu Francisu Uchenni, Ifadeu Udunayu Peteru i ostalim stotinama Nigerijaca koji su ostavljali poruke na mojoj stranici poručujem da sam čuo njihov glas. Sada svi moramo raditi zajedno kako bismo bili sigurni da će nas Nigerijski nogometni savez i igrači u budućnosti učiniti ponosnima", napisao je predsjednik na svome profilu na popularnoj društvenoj mreži.

Jonathan je svoj profil na Facebooku otvorio krajem prošlog mjeseca i već je skupio oko 75.000  "prijatelja".