Autobiografija Danca
65

Nicklas Bendtner otkrio kako je u mladosti prokockao 440.000 eura za 90 minuta

N. K.
Nicklas Bendtner (Foto: EPA-EFE)
Nicklas Bendtner (Foto: EPA-EFE)
Danski napadač Nicklas Bendtner (32) nikako ne pronalazi klupski angažman nakon što mu je zbog koronavirusa propao ugovor u kineskoj ligi, ali ovih dana njegova auobiografija doživljava svoju objavu u britanskom The Guardianu.

Jedna od zanimljivijih priča su Bendtnerove ispovijesti o kockanju kada je imao 23 godine, što je i ranije spominjao u intervjuima.

"Bio sam previše pijan da bih sjedio za stolom. Prokockao sam 400.000 funti (440.000 eura) za 90 minuta. Novca nemam i izložio sam svoj račun. Bankrotirao sam ukoliko se moja sreća ne promijeni. Uspijevam teturajući doći do kupatila i oprati lice. Tražim bankomat i dobio sam još 30.000 funti (33.000 eura) da nastavim igrati", napisao je Bendtner.

Kako ističe, posebno ga je zaboljelo što je prije dvije godine bio izostavljen sa spiska putnika na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

"Plakao sam. Osjećao sam se us*ano. Volio bih se vratiti u prošlost i udariti čekićem tog momka po glavi. Neka shvati kakvu je priliku imao, da se morao brinuti o nečemu posebnom", prisjetio se Bendtner.

Inače, Danac je tokom karijere igrao za Arsenal, Juventus, Wolfsburg, Rosenborg, Kopenhagen, Sunderland i Nottingham Forrest.