Zvjezdan Misimović
0

"Ni sam za sebe ne bih platio 20 miliona eura"

Totalsport
Zvjezdan Misimović
Zvjezdan Misimović
Zvjezdan Misimović, zvijezda njemačkog nogfometnog prvaka Wolfsburga i BiH reprezentacije, tvrdi da niti sam za sebe ne bi platio 20 miliona eura odštete.

Prije otprilike mjesec dana je 27-godišnji Misimović izjavio da bi volio otići u Schalke, klub kojeg vodi Felix Magath, trener koji je prošle sezone odveo Wolfsburg do prvog naslova prvaka u historiji. Misimović je Magatha opisao kao ''top trenera''.

Međutim, u izjavi za Kicker, Misimović tvrdi da nije poželjeo odlazak iz Wolfsburga.

"Nikada nisam rekao da bih želio promijeniti sredinu. Pa, imam ugovor s Wolfsburgom do 2013. godine. Svi znaju da je Schalke super klub, ali, svi isto tako znaju i da sam ugovorno vezan s Wolfsburgom", kaže ''Miske''.

Direktor još uvijek aktuelnoga nogometnog prvaka Njemačke Dieter Hoeneß nedavno je dao do znanja da odšteta za Misimovićev ugovor iznosi 20 miliona eura.

"Ukoliko Schalke ima 20 milijuna eura, razgovarat ćemo. Ipak, ja znam da ih nema", kazao je Hoeneß.

"To je čista utopija. Pa, toliko niti ja sam ne bih platio za sebe. Međutim, ne razmišljam o tome, koncentriram se na završetak sezone. Naš cilj je do kraja prvenstva izboriti plasman u Europa ligu sljedeće sezone. Ukoliko u tome uspijemo, bit će ovo dobra sezone", zaključio je Misimović.