Odlična atmosfera
378

Ni kiša nije spriječila navijače Željezničara da stignu na Grbavicu, lijepa koreografija na Jugu

D. P.
Kiša pada tokom cijelog dana u Sarajevu (Foto: I. L./Klix.ba)
(Foto: I. L./Klix.ba)
Derbi posljednjeg kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Borca privukao je dosta pažnje gledatelja uprkos obilnim kišnim padavinama tokom cijelog dana u našem glavnom gradu.

Željezničar i Borac sastaju se na Grbavici za kraj sezone u kojoj su Banjalučani osvojili titulu prvaka BiH. S druge strane, Željezničar ima priliku završiti na petom mjestu tabele, što je ozbiljan pomak ukoliko gledamo poziciju na kojoj su se Plavi nalazili do prije svega dva mjeseca unazad.

Današnji derbi na Grbavici privukao je veliku pažnju gledalaca, a sasvim sigurno bi ih bilo i više da u Sarajevu ne pada kiša tokom cijelog dana.

Fotoreporter portala Klix.ba zabilježio je zanimljive kadrove ispred stadiona Grbavica, a kako se meč bližio početku, tako su se i tribine polako ispunjavale.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Na početku utakmice, tradicionalno, navijači Željezničara uglas otpjevali su himnu "Grbavica", a mi se svi nadamo da mokar teren neće ostaviti trag na kvalitet nogometne predstave danas. Na početku utakmice kapiten Željezničara Sulejman Krpić uručio je priznanje Aleksandru Subiću za Borčevu titulu.

Desetak minuta nakon početka utakmice, najvatreniji navijači Željezničara na južnoj tribini Grbavice priredili su i koreografiju.

"Pristalice kluba s Grbavice", ispisano je u tekstu koreografije uz raznobojne kartone ispod toga.

Utakmica između Željezničara i Borca igra se od 17 sati, a u prethodna dva duela ove sezone po jedan trijumf na domaćem terenu imaju i jedni i drugi. Glavni arbitar je Haris Halkić.