Nogomet
4

Ni dva Kodrina pogotka nisu pomogla Osasuni da izbjegne poraz u Las Palmasu

Piše: E. B.
Kenan Kodro (Foto: EPA)
Kenan Kodro (Foto: EPA)
Las Palmas je u 26. kolu savladao Osasunu rezultatom 5:2, a oba pogotka za gostujuću ekipu postigao je potencijalni reprezentativac BiH Kenan Kodro.

Domaćin je poveo već u 7. minuti susreta preko Jesea, a potom je Kodro postigao dva pogotka u razmaku od šest minuta za preokret i vodstvo Osasune.

U 31. minuti Romero je prošao po lijevoj strani i ubacio u peterac, golman domaće ekipe Varas je katastrofalno reagovao i ispustio loptu, a taj poklon je Kodro iskoristio i poslao loptu u praznu mrežu.

Kodro je svoj drugi pogodak postigao u 37. minuti i na njemu mora zahvaliti Varasu. Oler je ubacio sa desne strane, Kodro je primio loptu i sa oko deset metara šutirao po sredini gola, Varas je iz nekog razloga odlučio nogom braniti njegov udarac i samo je skrenuo u gol, te se na poluvrijeme otišlo pri vodstvu gostiju rezultatom 2:1.

U drugom poluvremenu Las Palmas je zaigrao mnogo bolje i već u 55. minuti preko Livaje stigao do izjednačenja, a do pobjede je ekipa sa Kanarskih Ostrva došla u 70. minuti.

Livaja je ubacio sa desne strane, a nesretni Garcia se okliznuo i poslao loptu u svoju mrežu za 3:2. Na 4:2 povisio je Mesa u 77. minuti. Zanimljivo, pomoćni sudija je podigao zastavicu signalizirajući ofsajd, ali je glavni sudija Del Cerro odbio njegovu sugestiju i pokazao na centar.

Konačnih 5:2 postavio je Jese u 87. minuti meča.