Nogomet
0

NGG "Za Čelik": Od odgovornih tražimo savjestan rad i ispunjenje predizbornih obećanja

Piše: E. M.
Navijači Čelika (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Navijači Čelika (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Članovi Neformalne grupe građana "Za Čelik" koja se u proteklom periodu izborila za novi Statut zeničkog premijerligaša NK Čelik danas su u izjavi za Klix.ba rekli da se ne miješaju u formiranje budžeta grada te da pozivaju sve odgovorne da ispune ono što su obećali u predizbornim kampanjama.

Reprogram duga NK Čelik i sredstva za njegovu realizaciju jedan su od amandmana koje su vijećnici uputili gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću koji je jučer sa sjednice povukao prijedlog budžeta Zenice za 2017. godinu.

U predizbornoj kampanji većina kandidata za gradonačelnika Zenice, ali i vijećnici su govorili da će se boriti za Čelik. Međutim, s obzirom na to da nisu usvojeni amandmani, a ni budžet grada, nije poznato hoće li zenički premijerligaš iskoristiti mogućnost reprograma duga.

Iz Neformalne grupe građana "Za Čelik" su poručili kako očekuju da se ispuni želja građana.

"Mi se ne miješamo u formiranje budžeta, ali pozivamo sve strane na odgovorno ponašanje te da se ispoštuje ono što se govorilo u predizbornoj kampanji i ono što je želja građana Zenice, a to je da grad finansira reprogram poreskih dugovanja NK Čelik, da se otpišu dugovanja NK Čelik prema gradu i gradskim javnim preduzećima te da se dodijele sredstva klubu za tekuće poslovanje u istom iznosu kao i prethodne godine", izjavili su iz NGG "Za Čelik" za Klix.ba.

Za kraj su dodali kako je u utorak planirana tematska sjednica o Čeliku, kada će se članovi grupe u ime radne grupe koja je formirana da iznađe najbolje rješenja za Čelik otvoreno zalagati za svoja uvjerenja te tražiti podršku svih vijećnika.