Premijer liga BiH
44

Nezaustavljivi Zrinjski na krilima Bilbije slavio u hercegovačkom derbiju protiv Širokog

H. H.
Slavlje nogometaša Zrinjskog nakon gola (Foto: HŠK Zrinjski)
Slavlje nogometaša Zrinjskog nakon gola (Foto: HŠK Zrinjski)
U derbi susretu 24. kola nogometne m.tel Premijer lige BiH Zrinjski je na stadionu Bare u Čitluku pobijedio Široki Brijeg rezultatom 3:1 i napravio je još jedan korak ka odbrani titule.

Već na samom startu Josipović je sjajno odbranio udarac Bilbije glavom, ali u 7. minuti nakon novog prekida Stanić se najbolje snašao u gužvi i iz blizine je pogodio za vodstvo Zrinjskog 1:0.

Zrinjski je i nakon toga bio bolji rival, prijetio je preko Bilbije i Ilnkovića, ali nije bilo promjene rezultata. Široki je tek u finišu prvog dijela došao u priliku da ugrozi gol Mostaraca, ali je udarac Kpana glavom otišao pored gola.

Na početku drugog dijela u 50. minuti dosuđen je penal za Zrinjski, a Bilbija je preuzeo odgovornost i povisio na 2:0.

Ipak, u 58. minuti Širokobriježani su vratili tračak nade. Nakon ubačaja Oliveire, Kpan je sjajno dočekao na volej i smanjio rezultat na 2:1.

U 66. minuti veliku šansu za izjednačenje propustio je Pejić kada je iz blizine bio neprecizan, a Zrinjski je pobjedu ovjerio u 82. minuti izvanrednim golom glavom Bilbije za konačnih 3:1.

Bila je ovo osma uzastopna pobjeda Zrinjskog u šampionatu koji u narednom kolu gostuje Borcu, dok je Široki Brijeg domaćin Igmanu iz Konjica.

Rezultat i strijelci:

Zrinjski - Široki Brijeg 3:1 (Stanić 7', Bilbija 51' pen., 82 / Kpan 61')

Tabela: