La Liga
529

Nezaustavljivi Messi postigao maestralan hat-trick i donio pobjedu Barceloni kod Seville

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Barcelone nošena nevjerovatnim Lionelom Messijem porazila je Sevillu u meču 25. kola španske La Lige rezultatom 4:2, a ovaj čarobni Argentinac postigao je hat-trick.

Barcelona je u prošlom kolu porazila Valladolid na svom terenu minimalnim rezultatom 1:0, iako su u tom meču imali veliki broj prilika da zabilježe i ubjedljiviju pobjedu. Ipak, realizacija nije bila na nivou, što danas protiv Seville nije bio slučaj.

No, nije sve počelo idealno za aktuelnog prvaka Španije. Igrala se 22. minuta kada je Ben Yedder sjajno istrčao kontranapad, dodao je do Jesusa Navasa, a on preciznim udarcem matira Ter Stegena i donosi veliko slavlje navijačima na Ramón Sánchez Pizjuán stadionu.

Samo četiri minute bile su potrebne Barceloni da stigne do poravnanja, a u 26. minuti Lionel Messi u stilu Zinedinea Zidanea koristi asistenciju Rakitića i postiže fantastičan pogodak iz voleja. Do poluvremena su obje ekipe imale nekoliko prilika, a onda u 42. minuti Mercado koristi neopreznost odbrane Barcelone i Sevilli donosi novo vodstvo.

U drugom poluvremenu Barcelona je dugo tražila pogodak za izjednačenje, a on je stigao u 67. minuti kada Lionel Messi postiže svoj drugi pogodak, ovaj put prelijepim udarcem desnom nogom u gornji ugao golmana Seville koji nije imao nikakve šanse da zaustavi ovaj šut.

Činilo se da bi derbi mogao završiti bez pobjednika, da bi u 85. minuti Messi još jednom pokazao dio svoje čarolije i rutinskim lob udarcem nakon jedne odbijene lopte donosi prednost svojoj ekipi.

Messiju je hat-trick protiv Seville bio jubilarni 50. u karijeri. On je u dresu Barcelone postigao 44 hat-tricka, dok je za reprezentaciju Argentine šest puta ostvario ovaj učinak.

Do kraja meča Barcelona je postigla i četvrti pogodak, a strijelac je bio Luis Suarez koji je iskoristio asistenciju danas nezaustavljivog Messija.

Ovom pobjedom, Barcelona je povećala prednost u odnosu na Real Madrid i Atletico Madrid i nakon nekompletnog 25. kola imaju deset bodova više od Jorgandžija i 12 više od Kraljevskog kluba.