La Liga
265

Nezaustavljivi Lionel Messi srušio Atletico Madrid golom u finišu meča

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Barcelone upisala je veliku pobjedu protiv Atletico Madrida u meču 15. kola španske La Lige rezultatom 1:0, a čovjek odluke opet je bio nezaustavljivi Lionel Messi.

Teren na stadionu Wanda Metropolitano bio je izuzetno težak za igru s obzirom na jaku kišu koja u Madridu pada, a na u prvom poluvremenu prve dvije prilike imali su igrači Atletico Madrida, no Trippier u sedmoj i Hermoso u 20. minuti nisu uspjeli pogoditi za svoj tim.

Rakitić je u 26. minuti imao dobru šansu, ali je šutirao pravo u Oblaka, a najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Morata u 40. minuti kada mu je Ter Stegen fantastično zaustavio udarac glavom.

U drugom poluvremenu obje ekipe igrale su još opreznije i čuvale su jedan bod, a onda Lionel Messi u 86. minuti preuzima odgovornost i donosi pobjedu svoj timu.

Messi je loptu uzeo na desnoj strani, odigrao je dupli pas sa Suarezom, a nakon toga preciznim udarcem sa 16 metara matirao nemoćnog Oblaka i svom timu donio, na kraju će se ispostaviti, velika tri boda.

Za Messija je ovo bio deveti gol u ovoj sezoni, a pored toga upisao je i pet asistencija.

Pobjedom protiv Atletico Madrida Barcelona je ostala na prvom mjestu sa 31 osvojenim bodom, koliko ima i Real Madrid, a na trećem mjestu je Sevilla sa 30 bodova.