Premijer liga BiH
186

Nezaustavljivi Krpić donio Željezničaru pobjedu protiv Radnika za ostanak na prvom mjestu

Piše: N. K.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara pobijedili su na Grbavici u okviru 9. kola Premijer lige BiH ekipu Radnika rezultatom 1:0.

Plavi su tako potvrdili veliku pobjedu ostvarenu u Širokom Brijegu u prošlom kolu te ujedno prekinuli niz od dva uzastopna remija na svom terenu.

Na prva uzbuđenja čekalo se do devete minute utakmice, kada je Krpić šutirao pored gola, a već u narednom napadu uzvratio je Vasić.

Željo je u vodstvo stigao u 25. minuti. Stevanović je odlično centrirao, a Krpić se odlično snašao i glavom postigao već svoj sedmi gol u sezoni.

Do odlaska na odmor Plavi su propustili još tri dobre šanse. Prvo je Lučić odbranio udarac Zeca, potom sjajni golman Radnika brani šut Pavića, a onda je Zec iz dobre situacije poslao loptu pored gola.

U nastavku znatno mirnija utakmica, a 20 minuta prije kraja meča ekipa iz Bijeljine je propustila veliku šansu za izjednačenje, kada je Šabanadžović spasio s gol linije.

Nastavili su gosti s opasnim napadima, a veliku priliku u 74. minuti propustio je Hadžić. Uzvratio je i Blagojević s druge strane, ali promjene rezultata nije bilo do kraja meča pa su Plavi slavili važnu pobjedu.

Željezničar je s večerašnjom pobjedom zadržao prvo mjesto na tabeli Premijer lige BiH s dva boda prednosti u odnosu na gradskog rivala Sarajevo. Radnik je ostao na šestoj poziciji.

Tabela: