Turska Superliga
175

Nezaustavljivi Edin Višća 11. pogotkom u sezoni nosi Bašakšehir prema tituli prvaka

Piše: K. H.
Edin Višća (Foto: Facebook/Istanbul Basaksehir FK)
Edin Višća (Foto: Facebook/Istanbul Basaksehir FK)
Ekipa Bašakšehira upisala je pobjedu u meču 27. kola turske Superlige protiv Konyaspora na svom terenu rezultatom 2:0, a bh. reprezentativac Edin Višća postigao je svoj 11. pogodak u ovoj sezoni.

Bašakšehir je prije početka ovog meča bio pod imperativom pobjede kako bi zadržao šest bodova prednosti u odnosu na Galatasaray, a do važnog trijumfa stigli su u drugom poluvremenu.

Igrala se 50. minuta kada je Robinho asistirao Mossorou, a ovaj drugi pogađa za 1:0 i donosi prednost svojoj ekipi. Ubrzo je domaći tim postigao i drugi pogodak, ovaj put preko jednog od najboljih igrača turske Superlige i bh. reprezentativca Edina Višće koji je postavio konačnih 2:0.

Ovo je Višći bio 11. pogodak u ovoj sezoni što ga čini četvrtim najboljim strijelcem Superlige, a pored toga bivši nogometaš Željezničara imai 12 asistencija.

U domaćem timu priliku u današnjem meču nije dobio Riad Bajić koji je svih 90 minuta bio na klupi za rezervne igrače, dok su u redovima Konyaspora od prve minute zaigrali Deni Milošević i Amir Hadžiahmetović.