Derbi kola
17

Nezaustavljivi Bilbija doveo Zrinjski u vodstvo protiv Sarajeva, Velkoski poravnao

Piše: K. H.
Nemanja Bilbija (Foto: F. K./Klix.ba)
Nemanja Bilbija (Foto: F. K./Klix.ba)
Ekipa Zrinjskog na poluvremenu derbija 17. kola Premijer lige BiH imala je vodstvo protiv Sarajeva rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Nemanja Bilbija u 11. minuti, da bi početkom drugog poluvremena Krste Velkoski s bijele tačke poravnao na 1:1.

Obje ekipe zaigrale su ofanzivno u derbiju, pa je već u uvodnih deset minuta viđeno nekoliko opasnih situacija s jedne i druge strane, no nije bilo pogodaka.

Ipak, u 11. minuti Zrinjski je stigao u vodstvo. Todorović je s lijeve strane asistirao Bilbiji, a najbolji strijelac Premijer lige postiže 13. pogodak u ovoj sezoni i dovodi Plemiće u vodstvo.

Zanimljivo, ovo je 100. utakmica Bilbije u dresu Zrinjskog zbog čega je dobio priznanje prije samog početka utakmice.

Bordo tim je nakon toga pokušao doći do poravnanja, ali Hebibović, Velkoski i Ahmetović nisu bili pribrani u samoj završnici napada. Ipak, početkom drugog poluvremena, Barišić je srušio Ahmetovića, a s bijele tačke siguran je bio Velkoski.

Trenutno je ekipa Husrefa Musemića lider Premijer lige sa pet bodova više od aktuelnog prvaka i osam više od Željezničara koji u nedjelju igra protiv Tuzla Cityja.