Dugotrajni ulasci
0

Nezapamćene kontrole navijača ispred Grbavice: Blokirana ulica, atmosfera se zagrijava

D. P.
Stroge kontrole na Grbavici (Foto: I. Š./Klix.ba)
(Foto: V. D./Klix.ba)
Tokom većeg dijela dana na Grbavici osjeti se nogometna atmosfera sarajevskog derbija, a navijači u velikom broju pristižu na stadion. Atmosferu među navijačima donekle kvare stroge kontrole na kakve nismo navikli u bh. nogometu.

Veliki derbi Željezničara i Sarajeva igra se na stadionu Grbavica s početkom u 20 sati, a već u ranim jutarnjim satima rasprodate su i preostale slobodne ulaznice za tribine tako da nas očekuje fantastična atmosfera.

Ovoga puta na stadionu Grbavica bit će i gostujući navijači. Horde zla su prije mjesec dana spriječene da prisustvuju derbiju odlukom MUP-a Kantona Sarajevo, no danas će biti prisutne i željne pozitivnog navijačkog nadmetanja.

Ono što je primijetno, jeste da je veliki broj pripadnika policije smješten ispred stadiona te će se potruditi da na što bolji način osiguraju ovu utakmicu.

Horde zla su još ranije u korteu stigle na Grbavicu i smjestili se na sjevernu tribinu. S druge strane, domaći navijači tek pristižu na svoj stadion.

No, ono što se sigurno nije dopalo nikome od navijača, jesu stroge kontrole kroz svojevrsne kabine prije ulaska na stadion. Zbog temeljitog pristupa čekanja su prilično duga. Istovremeno, cijeli Bulevar Ivice Osima je zatvoren za saobraćaj.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Atmosfera je uzavrela i ispred stadiona, a veliki broj plavih navijača tek treba da stigne na Grbavicu, iako su se počeli okupljati.

Utakmica počinje u 20:00, a možete je pratiti u direktnom tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.