Nogomet
0

Nezadovoljni navijači Čelika išarali tribinu na Bilinom Polju, traže ostavku Jagodića

Klix.ba
Jutros su na stadionu Bilino Polje osvanuli novi grafiti preko kojih su navijači poručili da su ogorčeni zbog loše igre nogometaša Čelika.

Na istočnoj strani stadiona Bilino Polje, pored službenog ulaza, jutros je osvanuo novi grafit na kojem se traži ostavka šefa stručnog štaba Vlade Jagodića.

Za sada nisu poznati autori grafita, ali očigledno je da nisu zadovoljni rezultatima koje je Čelik ostvario u proteklih osam kola.

Navijači okupljeni oko Udruženja "Robijaši 1988" poslali su medijima saopćenje u kojem su istakli da se ograđuju od šaranja istočne tribine te da od policijskih službenika traže pronalazak naručioca jutrošnjih natpisa.

"Najvjerniji navijači NK Čelika i dalje daju bezrezervnu podršku našem šefu, ali isto tako traže od članova Skupštine NK Čelika i Predsjedništva kluba da kazne igrače zbog nezalaganja u prethodnim utakmicama. Tražimo od policijskih organa da pronađu naručioce ovih natpisa kao i da javnost upoznaju sa tokom istrage u vezi sa nestalim novcem na stadionu Bilino Polje", poručili su iz Udruženja Robijaši 1988.

Nakon jučerašnje utakmice protiv Travnika, gdje je Čelik izvukao samo bod, Jagodić je nagovijestio mogući rastanak sa Čelikom, ali za sada nisu poznate detaljnije informacije.

Ekipa NK Čelik je u osam kola ostvarila jednu pobjedu, dva poraza, te pet neriješenih utakmica što im je osiguralo 11. mjesto na tabeli BHTelecom Premijer nogometne lige BiH.