Za stolom i bokser
67

Neymar zaigrao poker s NBA zvijezdom, zajedno su osvojili preko 500.000 eura

N. M.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Brazilskog nogometnog mađioničara Neymara jako dugo nismo vidjeli na travnjaku, ali se pojavio za pokeraškim stolom na kojem su ovu igru zaigrala brojna poznata lica.

Između ostalih, među Neymarovim rivalima se našao Jimmy Butler, NBA zvijezda i aktuelni član Miami Heata, protiv kojeg je Brazilac izgubio jednu ruku vrijednu čak oko 160.000 eura, ali dan je ipak uspio da završi sa zaradom.

Naime, Goal javlja da su Neymar i Butler na kraju dana završili u plusu od preko 500.000 eura i tako su pokazali zavidno pokeraško umijeće. Za stolom su još bili i bokser Ryan Garcia te Dan Bilzerian, profesionalni poker igrač, koji se nisu dobro proveli.

Neymar je početkom prošle sezone prešao u saudijski Al-Hilal, gdje je stigao odigrati tek nekoliko utakmica prije nego se teško povrijedio u oktobru i od tada je van terena.

Iako je u poziciji da se opusti i odmori tokom ljetne stanke, očekuje se da će Neymar biti dio predsezonskih planova u Al-Hilalu.

Odbacio je mogućnost prelaska negdje drugo kada se špekuliralo o njegovom transferu u Inter Miami, gdje igra Lionel Messi, bivši Neymarov saigrač iz Barcelone.