Popravili rezultate
14

Neymar: Vratio se Brazil koji svi poštuju i kojem se dive

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaš PSG-a i reprezentativac Brazila Neymar u razgovoru za zvaničnu stranicu FIFA-e otkrio je očekivanja za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine te rekao da su Karioke opet ekipa koju svi poštuju.

On smatra da protivnički navijači, ali i nogometaši iz drugih reprezentacija drugačije gledaju Brazil u odnosu na period od prije tri ili četiri godine.

"Odnos prema reprezentaciji Brazila se promijenio u odnosu na period od prije tri ili četiri godine. Ljudi i protivnici nas gledaju drugačije i već sada se može reći da se vratio onaj Brazil kojem su se svi divili i koji su svi poštovali. Također, promijenilo se raspoloženje navijača u našoj državi", kazao je Neymar.

On je priznao da mu je bilo teško poslije prethodnog prvenstva, gdje je želio osvojiti naslov prvaka na domaćem terenu, ali da ga je to učinilo jačim.

Neymar je ovog ljeta napustio Barcelonu i u transferu vrijednom 222 miliona eura pojačao PSG, a u ovoj sezoni Ligue 1 postigao je devet pogodaka kojima je dodao i šest asistencija.