Iznenadio ih je
84

Neymar stajlingom ispoštovao veliki dan za Saudijsku Arabiju, pogledajte reakciju Mitrovića i saigrača

N. M.
Neymar kao šeik (Foto: Twitter)
Neymar kao šeik (Foto: Twitter)
U Saudijskoj Arabiji se već uveliko obilježava "Dan osnivanja", koji je zvanično 22. februara, a na svoj način ga je ispoštovao i sjajni brazilski nogometaš Neymar Junior.
Neymar se u posebnoj odjevnoj kombinaciji pojavio na treningu Al-Hilala, kluba za koji nastupa od prošlog ljeta, a bio je obučen kao šeik.


Društvenim mrežama su se brzo proširile fotografije, ali i snimci iz svlačionice, na kojim se vidi da je Neymar stajlingom iznenadio Riyada Mahreza, Aleksandra Mitrovića, Kalidoua Koulibalyja i ostale saigrače.


Dan osnivanja Saudijske Arabije obilježava se tek od 2022. godine, a državni je praznik kojim se Saudijci prisjećaju ustoličenja Muhammada bin Sauda kao emira u Diriyahu 1727. godine, a nakon smrti njegovog oca Sauda al-Muqrina, pretka obitelji Al-Saud.

Njegovo nasljeđe smatra se uvodom u početak prve saudijske države, preteče Druge saudijske države i današnje Kraljevine Saudijske Arabije.

Neymar se i dalje oporavlja od povrede, a tek nedavno je, nakon četiri mjeseca pauze počeo trenirati s ekipom.



Al-Hilal je trenutno lider na tabeli Premier lige Saudijske Arabije sa 56 bodova, sedam više od drugoplasiranog Al-Nassra, a odigrano je 20 od planirana 34 kola šampionata.