U kompleksnoj situaciji
17

Neymar se vratio u Pariz, razgovarao s Leonardom i sam trenirao

D. B.
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Kako piše Marca, Neymar je nakon dolaska u Pariz razgovarao s direktorom PSG-a Leonardom o sapunici koju proživljava u posljednje vrijeme, iako iz njegovog tabora tvrde da je sastanak bio dogovoren ranije.

Sastanak Leonarda i Neymara je bio relativno kratak, a nakon toga je igrač trenirao sam u kampu PSG-a.

Međutim, njegova budućnost još uvijek nije riješena, niti zasad ima napretka. PSG nije dobio nijednu ponudu za 27-godišnjeg nogometaša, a mnogi sumnjaju u mogućnosti Barcelone da zadovolji potraživanja francuskog kluba. Neymar je navodno siguran da će ga Barca spasiti, posebno nakon što je u intervjuu kazao da mu je najljepši trenutak u karijeri pobjeda s Barcelonom protiv PSG-a.

S druge strane, čelnici PSG-a su sigurni da nisu u poziciji da ih ponižavaju Neymar i Barcelona te ne namjeravaju prodati svog nogometaša ukoliko ne dobiju pravu ponudu. Brazilac je svjestan moći PSG-a pa se nada da će klub umanjiti svoje zahtjeve ili da će Barca nekako uspjeti sakupiti sredstva kako bi ga vratila na Camp Nou.

PSG-ova metoda za kažnjavanje igrača je odbijanje bonusa za dobro ponašanje, tako da bi Neymar mogao izgubiti 375.000 eura.

Neymar nema problem samo s PSG-om, nego i dalje smatra da zaslužuje bonus od 43,5 miliona eura koji je bio uključen u njegovo produženje ugovora s Barcelonom 2016. godine. Isplaćeno mu je 20 miliona u vrijeme zaključivanja ugovora, ali je trebao dobiti i drugu ratu do 31. jula 2017. godine. Taj novac nikad nije dobio jer su Katalonci bili uvjereni da će otići u PSG, što se i dogodilo dva dana kasnije. Iz Barce su tvrdili da bonus od 20 miliona eura treba biti vraćen jer bi vrijedio samo da je Brazilac ispoštovao ugovor do kraja, odnosno do juna 2022. godine.

Osim toga, španska poreska služba potražuje 35 miliona eura od Neymara zbog nepravilnosti u njegovim finansijama tokom četiri godine provedene u Barceloni. Tu je i optužba za silovanje koja je u fazi istrage u Brazilu.