Ugodno druženje
0

Neymar se oporavlja igrajuci Mario Kart s prijateljima

Klix.ba
Brazilski nogometaš Neymar je iskoristio vrijeme koje provodi kući u Brazilu, oporavljajući se nakon operacije, za druženje s najboljim prijateljima iz djetinjstva, s kojima se okušao i u igranju igrice Mario Kart.

Nakon što su ga na nosilima iznijeli sa terena na utakmici između Paris Saint-Germaina i Marseillea, brazilski napadač se morao podvrgnuti operaciji i izvjesno je da će propustiti ostatak sezone u ligi, no, ako oporavak bude tekao po planu, trebao bi biti spreman za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Vrijeme koje provodi kući oporavljajući se, iskoristio je za druženje s prijateljima, pa se tako sa svoja četiri najbolja druga iz djetinjstva oprobao u kartingu - ne stvarnom, već na Nintendo Switchu, igrajući igricu Mario Kart.

U videu pogledajte kako su Neymar i njegovi prijatelji João, Gustavo, Jô i Gil prošli u igri, u kojoj je nagrada za pobjednika bila zadovoljstvo zbog trijumfa, a kazna za najlošijeg sklekovi.

Pauzu zbog povrede Brazilac je također iskoristio da se posveti međunarodnom turniru u malom nogometu koji nosi njegovo ime, Neymar Jr's Five, a u kojem će, kao i prošlih godina, učestvovati i ekipe iz Bosne i Hercegovine. Prvi kvalifikacioni turniri u našoj zemlji očekuju se krajem aprila.

Prošle godine naslov prvaka je zasluženo pripao ekipi iz Rumunije, a ovogodišnje Svjetsko finale će se igrati 21. jula u Brazilu.