Trijumf Katalonaca
21

Neymar s dva pogotka donio pobjedu Barceloni nad Juventusom

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
U okviru International Champions Cupa snage su odmjerili Juventus i Barcelona, a pobjeda je pripala Kataloncima rezultatom 2:1.

Barcelona je povela u 15. minuti nakon što je Paco dodao loptu Neymaru, koji je dobar prodor završio pogotkom. Brazilac je svoj drugi pogodak postigao u 26. minuti poigravši se s cijelom odbranom Juventusa te je pogodio za 2:0 u korist Barce. I ovog puta ga je uposlio Paco. Tim rezultatom je završeno drugo poluvrijeme.

U nastavku utakmice su treneri obje ekipe napravili mnoštvo izmjena, a Chielini, koji je ušao zaigrao u drugom poluvremenu umjesto Barzaglija, postigao je gol glavom u 63. minuti za 2:1. Asistent je bio Dybala.

Ipak, to je bilo sve što je Juve mogao napraviti protiv Barcelone na ovoj utakmici, pa je katalonska ekipa slavila pobjedu.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je za Staru damu igrao u drugom poluvremenu.

Recimo i da je Tottenham pobijedio ekipu PSG-a rezultatom 4:2, golove za engleski tim su postigli Eriksen, Dier, Alderweirld i Kane, a za francuski tim Cavani i Pastore. Golman PSG-a Trapp je u drugom poluvremenu dobio crveni karton.