Pred svjetsko finale
1

Neymar posjetom iznenadio učesnike svog malonogometnog turnira

D. B.
Dok malonogometni timovi širom svijeta nastavljaju borbu za jedno od mjesta u svjetskom finalu turnira Red Bull Neymar Jr’s Five 2021 u Kataru, dvije kvalifikovane ekipe su se ugodno iznenadile kada ih je prošle sedmice u Parizu posjetio lično Neymar.

Red Bull Neymar Jr’s Five je malonogometni turnir jedinstvenog formata u kojem utakmice traju 10 minuta, nema golmana, a timovi gube jednog igrača svaki put kada protivnici postignu pogodak. Trenutno se u zemljama širom svijeta igraju kvalifikacije, a pobjednički timovi će se krajem godine u Kataru okupiti na Svjetskom finalu.

Nakon što su osigurali mjesto u svjetskom finalu ovog jedinstvenog malonogometnog turnira, pobjednici kvalifikacija u Francuskoj nisu ni slutili da stvari mogu biti još bolje.

Prije nekoliko dana, tim Eighteen Hills (pobjednička ekipa u kategoriji mješovitih timova) je na svom terenu u Parizu ugostio djevojke iz Fusiona (pobjednice kvalifikacija u ženskoj konkurenciji) na snimanju za medije, ali nisu mogli vjerovati svojim očima kada se na druženju pojavio čuveni nogometaš Brazila i PSG-a.

"Nevjerovatno, došao je na naše igralište da nas upozna“, rekao je član tima Eighteen Hills.

Osim što je igračima priredio nezaboravan doživljaj, za Neymara je ovo bila prilika da osmotri dva tima koja će se krajem godine takmičiti u finalu turnira nazvanom po njemu, a ono što je vidio ga je dojmilo.

"Oba tima su me impresionirala. Ne samo svojim umijećem, već i kao osobe. Jedva čekam da ih vidim kako igraju u Svjetskom finalu“, izjavio je Neymar.

Za tim Eighteen Hills, ovo je bio šlag na tortu nakon što su savladali brojne prepreke i osvojili kartu za Katar. Ova talentovana ekipa ne samo što je pobijedila najbolje malonogometne timove u Francuskoj, već su morali voditi borbu da sačuvaju svoje igralište, nakon što su lokalni stanovnici pokrenuli peticiju za njegovo rušenje.

"Nikada se nismo predali, a njegov dolazak ovdje je lijepa nagrada. Nekoliko sljedećih dana će biti nevjerovatno“, rekli su članovi Eighteen Hillsa.

Nakon upoznavanja, druženja i zajedničkih fotografija, neizbježno je uslijedio kratki trening i razmjena malonogometnog znanja sa Brazilcem.

"I prije smo bile veoma motivisane, ali sada nakon što smo malo igrale sa Neymarom, naša motivacija da pobijedimo u finalu i zaigramo protiv njega još je veća“, bila je reakcija djevojaka iz tima Fusion.

Talenat, upornost i predanost koje su ova dvije ekipe demonstrirale, donijeli su im mjesto u svjetskom finalu. Nagrada za ukupne pobjednike bit će prilika da odigraju meč protiv brazilske superzvijezde i nekoliko njegovih probranih saigrača svjetske klase.