Česta meta kritika
48

Neymar: Patim na terenu, ne možete ni zamisliti kroz šta prolazim

Klix.ba
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Nogometni reprezentativac Brazila i napadač PSG-a Neymar kazao je da često pati na terenu jer ga protivnici stalno fauliraju, a dodao je da mnogi navijači ne mogu zamisliti šta proživljava na terenu.

Neymar je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji privukao puno pažnje na sebe zbog konstantnog valjanja po terenu, a podsjećamo, on se od teške povrede stopala oporavio tačno pred početak Mundijala.

"Udarali su me kramponima po kostobranima, dobio sam udarac nogom u kičmu. Gaze me po stopalu, a iako neki misle da pretjerujem, ponekad je to zaista tako i ja patim na terenu. Ne možete ni zamisliti kroz šta sve prolazim", rekao je Neymar, pa nastavio:

"Borim se zadržati dječaka u sebi, ponekad mislite da previše padam, ali se zapravo raspadam. To boli više od gaženja operisanog članka, a samo onaj ko padne može da ustane. Dugo mi je trebalo prihvatim kritike i postanem novi čovjek", rekao je Neymar.

Neymar će u sljedećoj sezoni biti glavni igrač PSG-a, tima koji je kao glavni cilj postavio osvajanje Lige prvaka, a u prošoj sezoni, oni su u osmini finala ispali od trostrukog uzastopnog prvaka Evrope - Real Madrida. Upravo je Real Madrid tim s kojim se Neymar u posljednje vrijeme često povezuje, ali čini se da od njegovog transfera na Santiago Bernabeu za sada neće biti ništa.