Opet se povrijedio
30

Neymar objavio fotografiju povrijeđenog zgloba, ali pažnju su privukle depilirane noge

Klix.ba
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Brazilac Neymar povrijedio je ligamente zgloba u prvom poluvremenu prijateljske utakmice protiv Katara zbog čega će propustiti predstojeću Copa Americu, a objavom na društvenoj mreži Instagram svojim fanovima pokazao je u kakvom stanju je trenutno njegova desna noga.
Napadač PSG-a povredu je doživio u prvom poluvremenu nakon jednog duela s igračem Katara na sredini terena, nakon čega je izvrnuo zglob i s bolnom grimasom napustio igru.

Sigruno je da Neymara nakon ove povrede očekuje još jedna duža pauza, a on je teško povrijeđen bio i početkom 2019. godine, zbog čega je propustio gotovo sve bitne utakmice PSG-a u ovoj sezoni, uključujući i dva duela protiv Manchester Uniteda u Ligi prvaka.

O koliko ozbiljnoj povredi je riječ, Neymar je svojim fanovima demonstrirao fotografijom koju je objavio na društvenoj mreži Instagram, na kojoj se vidi povrijeđeni zglob desne noge. U opisu, Neymar je napisao da poslije oluje uvijek dođe mir.

Fotografija koju je Neymar objavio ubrzo se proširila internetom, a zanimljivo, brojni kritičari ovog Brazilca puno više pažnje su posvetili depiliranim nogama i više su raspravljali o toj temi, nego o samoj povredi i zglobu.

Još uvijek nije poznato da li će se Neymar oporaviti do početka naredne sezone, ali sigurno je da neće igrati za reprezentaciju Brazila na Copa Americi, što će biti veliki gubitak za selektora Titea.