Želi se vratiti
75

Neymar na Instagramu objavio sliku u dresu Barcelone i dao kontroverznu izjavu

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Brazilac Neymar sve je bliže odlasku iz PSG-a i povratku u Barcelonu, a on je na svom Instagram profilu suptilno objavio fotografiju u dresu katalonskog kluba čime je dodatno podgrijao brojne glasine.

Neymar je 2017. godine napustio Barcelonu u još uvijek rekordnom transferu koji je vrijedio 222 miliona eura, a kako La Liga nije željela prihvatiti ponudu PSG-a u tom iznosu, Neymar je morao sam otkupiti svoj ugovor i odnijeti slobodne papire u novi klub.

Kada je Brazilac otišao iz Barcelone, mnogi su smatrali da nije želio biti u sjeni Lionela Messija, no Neymar je uvijek govorio da u PSG-u traži novi izazov i da će s ovim klubom pokušati osvojiti Ligu prvaka, što za dvije sezone na Parku prinčeva nije uspio.

Dvije godine nakon odlaska iz Barcelone, Neymar je jako blizu povratka u bivši klub, a on je na odmoru u Brazilu objavio snimku na Instagram u dresu katalonskog kluba, na kojoj se pored njega nalazi i otac Neymar senior koji se brine o njegovim transferima.

[TWITTER]1150053580134592512[/TWITTER]

Nakon završenog turnira Neymar JR u organizaciji Red Bulla, ovaj igrač odgovarao je novinarima na postavljena pitanja, a sigurno da je najzanimljiviji bio onaj kada su ga pitali o najdražem trenutku u karijeri.

"Najbolja uspomena u karijeri? Kada sam s Barcelonom porazio PSG. Bilo je 6:1 i mislim da je to svim igračima iz te generacije najbolji osjećaj u karijeri", rekao je Neymar.

Neymar je nedavno odbio doći na prvi trening PSG-a u novoj sezoni zbog čega je novčano kažnjen, ali očigledno je da ovaj igrač radi sve što je u njegovoj moći kako bi dodatno požurio Barcelonu i francuski klub s ciljem da sljedeće sezone opet igra u dresu katalonskog kluba.

Podsjećamo, Barcelona je već dovela De Jonga iz Ajaxa i Griezmanna iz Atletico Madrida, a na ova dva igrača potrošili su 200 miliona eura.